Zakelijk drukwerk Familiedrukwerk Zeefdrukken Digitaal drukwerk Pre-press Signing Printing Overig

Kleur doet iets met je

Kleur is emotie en brengt een gevoel naar boven. Kies daarom de juiste kleur(en) voor uw huisstijl en laat deze in alle reclame-uitingen terugkomen. De Unissant Grafische Groep weet alles over (druk)kleuren en huisstijlen en zorgt voor een eenduidige en professionele uitstraling. Zodat u altijd en overal zichtbaar én herkenbaar bent.

Unissant Grafische Groep verenigt verschillende disciplines voor meer service, kwaliteit en synergie

Unissant Grafische Groep verenigt verschillende disciplines voor meer service, kwaliteit en synergie

Traditionele drukkerijen in deze digitale tijd? Die zijn spaarzaam tegenwoordig. Maar wie goed zoekt, vindt nog zo'n pareltje in Hoofddorp. Waar de meeste drukpersen allang verruild zijn voor (digitale) printers, levert Unissant nog steeds ambachtelijk vakwerk. Een strategische keuze die eigenaar Rob Gulinck een aantal jaar geleden bewust nam én goed uitpakte. Door het verenigingen van vier drukkerijen met ieder hun eigen grafische discipline maakte hij de groep sterker en toekomstbestendiger dan ooit.

Offset drukpersen, zeefdrukkers en handpersen, personeel dat tussen de persen heen en weer loopt en natuurlijk de geur van inkt… Even denk ik dat ik bij een drukkerij van vroeger beland ben, maar dan ontdek ik ook de digitale drukpersen en printers, snijmachines, inbinders, beletteringmachines en signing verwerkers (zoals een flatbedprinter en snijtafel) voor allerlei soorten ondergronden zoals hout en plexiglas. Het is het perfecte samenspel van ambachtelijk vakwerk en de allernieuwste technologieën. Een unieke synergie tussen verschillende disciplines die elkaar waardevol aanvullen en jarenlang ervaren, vaste medewerkers die samenwerken aan het beste resultaat voor de klant en collega-drukkerijen.

“Door deze samenvoeging kunnen we de klant meer ontzorgen”

Nog meer service bieden

En dat moet ook wel, want de digitalisering maakt het de grafische branche al decennia moeilijk. Veel drukkerijen zijn inmiddels dan ook opgehouden te bestaan of overgenomen. Ook Rob Gulinck stond voor een moeilijke keuze toen hij samen met zijn vrouw Antoinette in 2011 Van Assema Grafimedia overnam en uitbouwde tot full service grafisch bedrijf. Om het aanbod nog sterker te maken en nog meer service te kunnen bieden, werden in de jaren erna nog drie drukkerijen toegevoegd. Nieuwenhuizen Zeefdruk & Sign, Van Lierop Grafimedia en Offsetkopie Pre-press & print maakte de Unissant Grafische Groep compleet.

Een moeilijke markt dus? “Welnee”, oordeelt Gulinck opvallend nuchter. “Wat het moeilijk maakt, is Corona, verder niet.” Want de vereniging van vier grafische bedrijven met ieder hun eigen specialisme bleek een uitstekende zet. “Door al die disciplines samen te voegen, kunnen we de klant veel meer ontzorgen. Zo hebben ze bij ons één aanspreekpunt voor al hun visuele communicatie en is er veel expertise aanwezig voor rendementverhogend advies en deskundige controle. En wat te denken van een huisstijlkleur die gebruikt wordt in verschillende uitingen? Die is bij ons altijd 100% identiek. Daardoor is de kwaliteit bij ons altijd hetzelfde en het servicelevel veel hoger dan bij anderen.”

Alles van a tot z regelen

En dat vertaalt zich ook weer als voordeel voor de klant. “Als je al wat langer samenwerkt, dan heb je aan een half woord vaak genoeg. Zo weten we vaak beter wat ze willen dan zijzelf.” De ideale klant voor Rob en zijn team? “Dat is er eentje die belt, zegt wat hij wil en het verder aan ons overlaat. Wij pakken het op en regelen het van a tot z precies zoals de klant dat wil. Waarom zouden ondernemers iedere keer weer iemand anders moeten bellen voor hun (digitaal) drukwerk, printing, signing, zeefdrukken of pre-press als wij alles voor ze in huis hebben? Wij hebben alles op voorraad, bewaren het overzicht en maken bovendien alles zelf. Dat is het unieke aan dit bedrijf. Het enige wat we niet maken”, besluit Gulinck lachend, ‘is geld.’


top