Zakelijk drukwerk Familiedrukwerk Zeefdrukken Digitaal drukwerk Pre-press Signing Printing Overig

Kleur doet iets met je

Kleur is emotie en brengt een gevoel naar boven. Kies daarom de juiste kleur(en) voor uw huisstijl en laat deze in alle reclame-uitingen terugkomen. De Unissant Grafische Groep weet alles over (druk)kleuren en huisstijlen en zorgt voor een eenduidige en professionele uitstraling. Zodat u altijd en overal zichtbaar én herkenbaar bent.

Unissant Grafische Groep blijft doordrukken

Unissant Grafische Groep blijft doordrukken

‘Alles behalve geld, en alles onder één dak’

Rob Gulinck is snel uitgepraat over wát voor drukwerk zijn team levert: ‘Alles, behalve geld.’ En met alles bedoelt hij ook echt alles: “In de afgelopen jaren heb ik vier full-service grafische bedrijven bij elkaar gevoegd. Samen kunnen wij onze klanten álles leveren: van drukwerk op papier tot ‘signing’, van textieldrukwerk tot de platen die ándere drukkers nodig hebben.”

Gulinck had allang zijn sporen verdiend in de drukkerswereld toen hij tien jaar geleden de Heemsteedse drukker Van Assema kocht. In de jaren daarna vormde hij Unissant door toevoeging van Van Lierop Grafimedia, Nieuwenhuizen Zeefdruk & Sign en Offsetkopie. “Wij hebben het gros van de teams van die bedrijven én hun relaties behouden. Nu wij alles onder één dak hebben kunnen wij onze klanten álle drukwerk en drukkersdiensten leveren die je je kunt voorstellen.” Daarmee zwemt Gulinck – met succes – tegen de stroom in.

‘Het vak is veranderd, maar verdwijnt nooit’ “Drukwerk blijft wél bestaan, je moet het alleen serieus en enthousiast oppakken. Altijd blijven uitgaan van de wensen van de klant.” En de wensen van klanten zijn niet langer méér van hetzelfde – briefpapier, folders en enveloppen – maar vooral veel meer verschillende dingen. “Met de combinatie van bedrijven en technieken maken wij verpakkingen, wij bedrukken wijnkistjes, wij leveren vlaggen, auto- en vloerstickers, presentaties, brochures, displays. Noem maar op. Alles waar je je naam of boodschap op wilt hebben kunnen wij je mee helpen. Zelfs glas leggen wij in de machines. En wij verrassen hen met de prijs waarvoor wij dat kunnen doen.”

Tóch nog even naar de inhoud kijken Met een loepje laat Gulinck zien hoe scherp het full-colour drukwerk van een boek eruit ziet. Het boek is digitaal gedrukt. “Wij maken vaak fraaie producties in lage aantallen. Daarvoor gebruiken wij de nieuwste digitale drukpers, met offsetkwaliteit.” Voor alles zitten ze bij Unissant met hun neus op het werk. Dan kijken ze niet alleen naar de kwaliteit. “Wij kunnen het ook niet laten mee te kijken naar de inhoud. Dan halen wij de laatste vergissingen er nog voor de klant uit. Service van de zaak.”

“Wij hebben geen klanten, wij hebben relaties.” Het was een van de uitgangspunten van Gulinck bij het samenvoegen van de vier drukkerijen die nu de groep vormen. “Die bedrijven hebben in de regio in tientallen jaren een groot netwerk opgebouwd. Dan zijn het geen klanten meer, maar relaties geworden. Alleen door ze zo te blijven behandelen konden wij ze vasthouden bij de pensioneringen van de oude eigenaren.” Dat het relaties zijn betekent ook dat voor Gulinck hún belang voorop staat. “Wij staan altijd voor ze klaar, maar wij denken ook met ze mee. Wij kennen tenslotte de mogelijkheden om hun wensen te realiseren.” Uit een team van dertien collega’s zijn er dan ook vier altijd direct met klanten bezig.

Capaciteit optimaal benutten

Met alle mensen en apparaten onder één dak richt Gulinck zich nu op optimaliseren. “Door slim te werken en onze tijd in te delen kunnen wij nog veel meer doen voor onze klanten. Die groei zit er voorlopig nog wel in.” Gulinck en zijn team hóeft helemaal geen geld te drukken.

top